Wat is een douche wc?

Als je nog nooit van een douche wc gehoord hebt, vergt dit begrip misschien nog even wat uitleg. Dit type wc staat ook wel bekend als bidet wc, douchetoilet of Japans toilet. Het douchetoilet is een trend die de laatste jaren is overgewaaid naar Europa vanuit high-tech Aziatische landen als Japan. Het is als het ware een bidet in je toilet: waar het in verschillende landen over de wereld gebruik is om jezelf te wassen na een toiletbezoek met een bidet naast je toilet, is deze functie in de nieuwste toiletten al ingebouwd in je toilet zelf. Enorm handig, en ook nog eens bijzonder aangenaam in gebruik!

Voordelen van een douche wc

Waar je normaal gesproken na een toiletbezoekje wel eens met een onfris gevoel kan blijven rondlopen, is dat met een bidet wc geen enkel probleem meer. De spoeling geeft je een fris gevoel en dankzij de massagefunctie wordt je wc-bezoek een bijzonder fijne ervaring!

Hoe werkt het?

Net zoals bij een normaal toilet neem je gewoon plaats om je behoefte te doen. Ben je klaar, dan pak je de afstandsbediening erbij en kies je de reiniging van jouw voorkeur. Vaak heeft een douche wc een speciale instelling voor mannen en voor vrouwen: waar bij mannen alleen de achterkant gereinigd hoeft te worden, kan het voor dames ook interessant zijn om de voorkant te laten reinigen. Over het algemeen kan je de sterkte van de waterstraal instellen, net als de positie van het sproeikopje.

Meest voorkomende opties:

Douche wc met föhn

Naast een spoelfunctie zijn de meeste douche wc’s uitgerust met een föhn. Dat betekent dat je niet alleen lekker schoon wordt, een warme luchtstraal zorgt er ook nog eens voor dat je drooggeblazen wordt. Niet alleen een fris, maar ook een prettig droog gevoel.

Ingebouwde ontgeurfunctie

Menig bidet wc gaat nog eens verder dan reinigen alleen: in veel modellen is ook nog eens een geurafzuigingssysteem ingebouwd, dat onfrisse luchtjes direct afvoert. Zo ruikt het altijd prettig in je toiletruimte!

Onze beste douche wc

Benieuwd naar de beste douche wc in ons assortiment? Dat is toch wel deze topper van Wiesbaden. Het model Vesta Rimless is uitgerust met de laatste hoogstandjes als een luxe afstandsbediening, een föhn, led-verlichting en geurafzuiging. Alles wat je nodig hebt om met een fris gevoel het toilet weer te verlaten!

wandcloset

Ook voor andere toiletten

Is een douche wc toch niet helemaal jouw ding? Ook voor traditionele toiletten kun je online bij Megabad terecht. Diverse modellen in verschillende stijlvolle kleuren en afwerkingen. Je vindt er altijd het toilet dat precies bij jouw wensen aansluit! En ook voor handige toiletaccessoires kun je bij ons terecht: bestel alles in één keer en richt jouw toiletruimte praktisch en stijlvol in!

Andere toiletten Toiletaccessoires

Advies bij aanschaf

Heb je vragen over onze douche wc’s, of heb je hulp nodig bij de installatie? Onze sanitairspecialisten helpen je graag. We kunnen je alles vertellen over de verschillende functies van onze douchetoiletten, maar kunnen ook uitstekend advies geven over andere modellen wc’s of over de verdere inrichting van je toiletruimte. Neem gerust eens contact op, via telefoon, e-mail of whatsapp!

Neem contact op