De voordelen van een hangend toilet

Waarom zou je kiezen voor een hangtoilet als een traditioneel staand toilet ook een optie is? Er zijn veel voordelen te noemen, die een zwevend toilet zeker de interessantere keuze van de twee maakt. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Makkelijk schoon te maken

Vanuit hygiënisch oogpunt is het altijd een goed idee om voor een hangend toilet te kiezen. De vloer blijft volledig vrij, waardoor je de volledige ruimte onder en achter het toilet makkelijk schoon kunt maken door er even een dweil of doekje overheen te halen. Bij een staand toilet zijn er vaak randen en bouten zichtbaar in het ontwerp die makkelijk reinigen moeilijker maken, en kan je bovendien minder makkelijk achter de wc-pot komen.

Stijlvol design

Een zwevend toilet heeft qua ontwerp een strakkere vormgeving dan menig staand toilet. Dit komt omdat je geen bouten ziet die de wc aan de vloer verankeren, en het waterreservoir mooi weggewerkt is in de muur. Ook geeft het minder massieve look dat de toiletpot als het ware zweeft: een elegant design voor jouw sanitair.

Een ruimtelijke aanblik

Door de ruimte onder je toilet vrij te houden, lijkt de ruimte waarin je je toilet plaatst automatisch groter. Een hangtoilet levert je dus ook visueel wat ruimte op. Zeker als je badkamer of toilet al niet zo groot is, is dat een prettig bijkomend voordeel! Een hangend toilet is dus niet alleen stijlvoller en hygiënischer, het werkt op het oog ook nog eens ruimtebesparend.

De nadelen van een hangend toilet

Hoewel er weinig nadelen zijn, zijn er natuurlijk ook een aantal te verzinnen aan een hangend toilet. Zo vergt de installatie wel enige technische kennis, en verwerk je de stortbak in de muur, waardoor je aan de achterkant van het toilet wat ruimte verliest. Verder biedt een hangtoilet een solide zitplek, maar is hij niet zo onverwoestbaar als een staand toilet: het toilet als opstapje gebruiken kun je bijvoorbeeld wel vergeten.

− Enige technische kennis vereist voor installatie

− Ruimteverlies aan de achterkant van het toilet

− Niet bedoeld om op te staan

hangend toilet

Een hangend toilet installeren

Een hangend toilet installeren is een klus waarvoor je wel enige technische kennis nodig hebt. Je werkt met een inbouwwaterreservoir, dat je wegwerkt achter een voorzetwand. Heb je hier geen enkele ervaring mee, dan is het misschien slim om je hangtoilet te laten installeren door een vakman. Ga je er zelf mee aan de slag, dan volg je ruwweg de volgende stappen:

  1. Waterleiding afsluiten en oude toilet verwijderen
  2. Plaats bepalen en frame inbouwreservoir monteren
  3. Toilet aansluiten op het riool met de juiste afvoerbuizen
  4. Hoekstopkraan plaatsen en aansluiten op de waterleiding
  5. Draadeinden voor de wc-pot plaatsen
  6. Inbouwreservoir afdekken en wegwerken met voorzetwand
  7. Toiletpot bevestigen en afkitten
  8. Onderplaat spoelknop en bedieningspaneel installeren
  9. Eventueel: toiletzitting monteren

Bijzondere soorten toiletten

Voor een modern hangtoilet kan je bij Megabad terecht, maar we zijn ook jouw adres als je op zoek bent naar een ander type toilet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hypermoderne douche wc, die je onderlichaam reinigt nadat je naar het toilet bent geweest? Of kies voor een extra urinoir in huis: handig voor de mannen in huis die graag staand plassen. Wat je wens op sanitairgebied ook is, Megabad heeft het voor je in huis!

Douche wc’s Urinoirs

Wand Douche-WC

Megabad Brioso douchewc

 1.499,00

Maak je toiletruimte compleet

Kies je voor een hangend toilet, dan kies je voor een stijlvolle vormgeving. Wil je de rest van jouw toiletruimte praktisch inrichten met hetzelfde aangename design? Bestel dan direct matchende toiletaccessoires mee, die jouw toilet helemaal klaar maken voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld toiletrolhouders, toiletmatten en afvalemmers. Maar ook complete fonteintjes en toiletmeubels kun je bij ons krijgen. Bij Megabad vind je het allemaal online!

Hulp en advies

Wil je meer weten over onze hangende toiletten, of heb je een vraag over de installatie? Ons team vakkundige medewerkers staat altijd voor je klaar, via de telefoon, e-mail of zelfs via whatsapp. Stel jouw vraag, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een antwoord krijgt. We helpen je graag!

Neem contact met ons op