Onze bestsellers

Infrarood panelen

Sunshower Pure Inbouw

Vanaf:  950,00

Infrarood panelen

Sunshower Pure XL Inbouw

Vanaf:  1.575,00

Infrarood panelen

Sunshower Solo Opbouw

Vanaf:  1.900,00

Infrarood panelen

Sunshower Combi Opbouw

Vanaf:  2.750,00

Een unieke wellness-ervaring in je eigen douche

Wil jij graag meer comfort in je badkamer, maar heb je niet veel plek over voor uitbreidingen? Een Sunshower is een slimme, compacte manier om een extra dosis warmte en comfort toe te voegen aan je badkamer. De slanke panelen zijn in te bouwen in bijna elke doucheruimte en geven je toch de wellness-ervaring waar je naar op zoek bent. Begin of eindig jouw dag met aangename warmte en de voordelen van uv-licht!

Wat is een Sunshower?

Je zoektocht begint natuurlijk bij een belangrijke vraag: wat is een Sunshower nou precies? Het is een merknaam die synoniem is komen te staan voor douchepanelen met warme straling. Sunshower is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige infrarood douchepanelen, die veilig in de doucheruimte geplaatst kunnen worden. Bij alle modellen geniet je van de warmte van infrarood stralen tijdens het douchen; sommige varianten voegen daar zelfs nog een dosis laag gedoseerd uv-licht aan toe.

Een heerlijke toevoeging aan je dagelijkse doucheritueel: tijdens elke douchebeurt laad je jezelf extra op met de warmte van infrarood en de unieke eigenschappen van zonlicht.

Waarom zou ik een Sunshower nemen?

Er zijn vele redenen waarom mensen een Sunshower in hun douche installeren. Douchen met de weldadige warmte van infrarood heeft vele voordelen, zoals de versoepeling van spieren en gewrichten en de vermindering van stijfheid. En kies je voor de toevoeging van uv-licht, dan zijn er de aanvullende voordelen die zonlicht met zich meebrengt. Verschillende varianten bieden verschillende voordelen: oriënteer je dus goed op de verschillende modellen die Sunshower te bieden heeft en kies wat het beste bij jouw wensen en jouw lijf aansluit. En bij jouw badkamer!

Infrarood of uv-licht – of allebei

Veel mensen gaan in de eerste instantie voor het weldadige gevoel van warme infraroodstraling als ze een wandpaneel in hun douche (laten) installeren. Maar wist je een infrarood paneel nog veel meer voordelen kan hebben? Hieronder zie je een overzicht van de positieve effecten van infraroodstraling.

Kies je voor een Sunshower die ook nog eens een lage dosis uv-licht uitstoot, dan zijn de voordelen dubbel zo groot. Je combineert dan namelijk de voordelen van infrarood met de unieke effecten van zonlicht!

Infrarood

Uv-licht

Sunshower: infrarood voor warmte en weerstand

De basis van infraroodstraling vind je terug in alle modellen van Sunshower. Niet alleen zorgt deze straling voor een aangename warmte die je spieren automatisch laten ontspannen, het heeft ook nog eens een reinigende werking voor het hele lichaam. Je poriën gaan open door de warmte, waardoor de verontreinigde huid een dieptereiniging krijgt. Ook zorgt de warmte voor een verbeterde bloedsomloop, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en zuurstof makkelijker wordt aangevoerd. Een win-win situatie voor jouw lichaam!

Sunshower met infrarood

Infrarood panelen

Sunshower Pure Inbouw

Vanaf:  950,00

Infrarood panelen

Sunshower Pure XL Inbouw

Vanaf:  1.575,00

Infrarood panelen

Sunshower Solo Opbouw

Vanaf:  1.900,00

Combineer uv-straling en infrarood in je douchepaneel

Kies je voor een model dat de infrarood combineert met uv-straling, dan geniet je niet alleen van een prettige warmte tijdens het douchen. Je systeem krijgt ook nog eens een opkikker van de lage dosering uv-straling die je paneel afgeeft! Je verbetert daarmee je weerstand, omdat uv-licht de aanmaak van vitamine D bevordert. Ideaal als je in de winter niet zoveel uren buiten maakt als je zou willen. Het licht geeft je heel langzaamaan een gezonde teint, en beschermt je huid als je weer de felle zomerzon in gaat.

UV-stralen hebben een bewezen positief effect op mensen met een huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en zonneallergie.

Sunshower met infrarood én uv-licht

Infrarood panelen

Sunshower Combi Opbouw

Vanaf:  2.750,00

Infrarood panelen

Sunshower Deluxe Inbouw

Vanaf:  3.500,00

Voor wie is een Sunshower geschikt?

Alle producten van Sunshower zijn veilig te gebruiken voor iedereen vanaf een leeftijd van 18 jaar, met een huidtype 2 of hoger. Met die voorwaarden is de huid sterk genoeg om de lage dosering uv-licht te weerstaan, en om de infraroodstraling goed te laten werken.

Sporters

Als je veel sport, dan vraag je veel van je lichaam. Sunshower kan je helpen je spieren soepel te houden, ook na grote inspanningen. Of warm je spieren op voor een workout met de infrarode straling! Fanatieke sporters prijzen ook de energie die de uv-straling hen geeft: het laadt je als het ware op voor je volgende sportieve prestatie.

Mensen met fysieke klachten

Mensen met klachten als verhoogde spierspanning of gewrichtspijn melden dat hun mobiliteit aanzienlijk verbetert als ze gebruik maken van een Sunshower. Hetzelfde effect horen we terug van mensen met reumatische klachten. Dit komt omdat deze warmte van infrarood diep kan laten doordringen in het lichaam en hen zo weer soepeler kan laten bewegen.

Mensen met huidaandoeningen

Heb je last van psoriasis, eczeem, zonneallergie, vitiligo of een andere huidaandoening? Dan kan het uv-licht een positieve effect hebben voor je huid. Overleg met je arts wat een lichttherapie behandeling met UVB-licht (dat je in Sunshower terugvindt) voor jou zou kunnen doen.

Sunshower: de zin en onzin

Er zijn bronnen die beweren dat het gebruik van een Sunshower onzin is. Maar hier zijn wij het zeker niet mee eens! Je kunt geen wonderen verwachten van een infrarood douchepaneel, en de lage dosering uv-straling die de Sunshower uitstoot, is natuurlijk geen vervanger voor een gezonde dosis buitenlicht van tijd tot tijd. Maar het is wel bewezen dat een Sunshower de aanmaak van vitamine D bevordert en daarmee je algehele gezondheid.

Daarnaast zijn de ontspannende eigenschappen niet te ontkennen. Mensen die beweren dat een Sunshower onzin is, hebben dus duidelijk nog nooit kennisgemaakt met de voordelen die een infrarood douchepaneel biedt.

Sunshower: inbouw of opbouw?

Naast modellen met infrarood en uv-licht kun je de producten van Sunshower onderverdelen in modellen die geschikt zijn voor opbouw, en modellen die gemaakt zijn voor inbouw. Wat het beste bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt in je badkamer, en de stijl waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ook zal je als je inbouw en opbouw modellen vergelijkt, een verschil zien in het prijskaartje. Omdat een Sunshower voor inbouw vaak als luxer wordt ervaren, betaal je hier meestal wat meer voor. Je kunt deze modellen dan ook helemaal in de muur wegwerken.

Wil je een voordeligere optie, die zonder al te grote verbouwingen geplaatst kan worden? Kies dan voor een Sunshower voor opbouw.

Sunshower inbouw

Wil jij een wandpaneel dat helemaal geïntegreerd is in het design van jouw badkamer? Een naadloos ontwerp, dat niet afleidt en zo veel mogelijk ruimte overlaat om te genieten van een warme douche? Dan is een Sunshower voor inbouw echt iets voor jou. Je geniet van alle voordelen die een Sunshower je te bieden heeft, en hoeft niets in te leveren op jouw interieurstijl!

Alle Sunshower inbouw modellen zijn verkrijgbaar met of zonder uv-licht. Daarnaast kies je zelf of een paneel dat de hals en rug verwarmt voldoende is, of je liever gaat voor een full body variant: deze hebben een bereik van je hals tot je kuiten. Of tot je tenen!

Aandachtspunten bij je Sunshower inbouwen

Ga je jouw Sunshower inbouwen, dan kun je ruimte maken in een bestaande muur in je badkamer, of een extra muur aanleggen van gips, een houten frame, of metal stud profielen. Je moet ruimte maken voor de inbouw Sunshower, maar ook voor de inbouw ventilatiekanalen.

Twijfel je of je hem zelf kan inbouwen? Laat dit dan altijd door professional doen. We geven je graag een aantal aandachtspunten mee, die van groot belang zijn bij je Sunshower inbouwen.

Modellen Sunshower inbouw

Infrarood panelen

Sunshower Deluxe Inbouw

Vanaf:  3.500,00

Infrarood panelen

Sunshower Pure Inbouw

Vanaf:  950,00

Infrarood panelen

Sunshower Pure XL Inbouw

Vanaf:  1.575,00

Sunshower opbouw

Geen zin in een verbouwing in je badkamer, en voldoende ruimte in je douchecabine om een extra wandpaneel in een hoek te plaatsen? Dan is een Sunshower opbouw uitstekend geschikt voor jou. Deze modellen plaats je eenvoudig in een hoek van je doucheruimte en hebben een bereik van je hals tot aan je kuiten. Sunshower opbouw modellen zijn verkrijgbaar in varianten met alleen infrarood, of met infrarood én uv-straling!

Modellen Sunshower opbouw

Infrarood panelen

Sunshower Combi Opbouw

Vanaf:  2.750,00

Infrarood panelen

Sunshower Solo Opbouw

Vanaf:  1.900,00

Vergelijk verschillende modellen

Je bent er helemaal van overtuigd: jij gaat binnenkort een Sunshower in jouw douche installeren. Maar er is nogal wat te krijgen: welk model past nu het beste bij jou? Bij Megabad zetten we graag de verschillende opties voor je op een rij, en leggen we je graag uit waar je op moet letten als je een keuze gaat maken tussen de verschillende modellen.

Bekijk en vergelijk voor je jouw keuze maakt: zo weet je zeker dat je voor een model kiest dat precies bij je wensen past, en waarvan je jarenlang kunt gaan genieten!

Sunshower Combi

Met de Sunshower Combi breng je de combinatie van verwarmende infraroodstraling en verkwikkend uv-licht aan in een bestaande badkamer. Zonder grote verbouwing! Dit opbouw model kan eenvoudig in een hoek van je doucheruimte aangebracht worden en verlicht je lichaam van je hals tot je kuiten met aangenaam infrarood en uv-licht.

Bekijk de Sunshower Combi

Sunshower Deluxe

Wil jij het beste van beide werelden combineren in een prachtig inbouwpaneel? Kies dan voor de Sunshower Deluxe. Verfrissend uv-licht én warme infrarode stralen, naadloos weggewerkt in één van de wanden van jouw badkamer. Met de Deluxe kies je voor een optimaal bereik van je paneel: de stralen verwarmen je hele lichaam, van top tot teen.

Bekijk de Sunshower Deluxe

Sunshower Pure en Pure XL

Met de Sunshower Pure en Sunshower Pure XL kies je voor de essentie van dit mooie merk: aangename infrarode straling, prachtig weggewerkt in één van de wanden van jouw badkamer. Je kiest de kleur die het beste in jouw badkamer past en bepaalt zelf of straling op je rug voldoende is. Of wil de warmte ook voelen op je benen? Laat jouw paneel op jouw wensen aansluiten en geniet binnen no time van verwarmend infrarood op maat.

Sunshower Pure

Bekijk de Sunshower Pure

Sunshower Pure XL

Bekijk de Sunshower Pure XL

Bijpassende ventilatieroosters

Kies je voor een Sunshower voor inbouw, dan is het belangrijk dat je ook ventilatiekanalen inbouwt. Deze zorgen ervoor dat je apparaat ook voldoende gekoeld kan worden tijdens en na het gebruik. Ventilatiekanalen zijn natuurlijk niet echt een sieraad voor je badkamer; met onze collectie bijpassende ventilatieroosters van Sunshower breng je hier absoluut verandering in. Je zorgt dat ook deze details in je setup prachtig afgewerkt worden!

Bekijk ventilatieroosters

Veilig gebruik maken van je Sunshower

Alle modellen van Sunshower zijn uitgebreid getest en 100% veilig bevonden voor volwassen gebruikers. Maar natuurlijk zijn er wel aanvullende veiligsheidsaanwijzingen, die we graag met je delen. Houd je hieraan en maak op een verantwoorde manier gebruik van jouw Sunshower!

Wat kost een Sunshower?

Bij Megabad kun je een Sunshower aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Door ons inkoopvoordeel betaal je bij ons zeker nooit te veel! Afgezien van onze scherpe prijzen profiteer je ook nog eens van gratis verzending op al onze producten. Het eenvoudigste model Sunshower bestel je bij ons al vanaf 900 euro: dit is de Sunshower Pure, een klein model dat geschikt is voor inbouw.

Bij de range van een Sunshower prijs moet je denken aan een beginbedrag van 900 euro: naarmate de afmetingen en de functies van je Sunshower oplopen, kan dit bedrag oplopen tot zo’n 3300 euro.

Sunshower prijs

Naast de kosten van een Sunshower zelf en de installatie, moet je natuurlijk ook rekening houden met de energiekosten die dit apparaat met zich meebrengt. We kunnen je echter geruststellen: qua energieverbruik staat een Sunshower prijs ongeveer gelijk aan een gemiddelde waterkoker. Net zoveel als een normaal huishoudapparaat, dus! Tien minuten gebruik maken van je Sunshower kost tussen de €0,03 en €0,09 – afhankelijk van welke type je gebruikt.

Waar moet je nu allemaal rekening mee houden als je een Sunshower koopt?

Sunshower ervaringen

De meeste Sunshower ervaringen die bij ons binnenkomen, zijn uitermate positief. Mensen zijn bijzonder gecharmeerd van de behaaglijke warmte die hun Sunshower uitstoot en zijn ook erg te spreken over de effecten die de infraroodstraling op hun souplesse en mobiliteit heeft. Ze krijgen meer balans van het uv-licht, en beginnen hun dag uitgerust en vol energie. Ook melden veel gebruikers het positieve effect dat het licht op hun huid heeft: niet alleen zien ze er gezonder uit, ze zijn ook beter bestand tegen de zomerzon op hun huid.

Jouw Sunshower review

We zijn natuurlijk benieuwd naar alle ervaringen die mensen hebben met de producten van Sunshower. Heb je al eens een Sunshower gebruikt en wil je jouw Sunshower review met ons delen? Log dan in via ‘Mijn Account’ en laat je review achter bij het type Sunshower dat jij gebruikt hebt. We zijn reuze benieuwd naar jouw ervaringen, en zo kunnen ook andere klanten jouw Sunshower review meenemen in hun keuze!

Deel jouw Sunshower review

Contact en advies

Kan je wel wat hulp of advies gebruiken bij het bestellen van jouw Sunshower? Onze specialisten staan voor je klaar. We hebben al vele klanten mogen helpen met hun zoektocht naar hun ideale Sunshower, en kunnen jou dus ook uitstekend adviseren! Schroom niet om contact met ons op te nemen; dat kan telefonisch, via e-mail of via Whatsapp. Of kom eens langs in onze showroom in Emmen!

Contact opnemen

Veelgestelde vragen over Sunshower

Heb je een vraag over het gebruik van een Sunshower? Grote kans dat je vraag al eens eerder aan ons gesteld is. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld en op iedere vraag een kort antwoord geformuleerd. En kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en stel je vraag aan één van onze badkamerspecialisten.

Een Sunshower is geschikt voor iedereen met een leeftijd van 18 jaar of ouder, en een huidtype 2 of hoger. Voldoe je aan deze eisen, dan kun je veilig gebruik maken van ieder type Sunshower.

Sunshower is te verkrijgen in verschillende modellen; bij Megabad kun je al simpel model aanschaffen vanaf 900 euro. Houd naast de aanschafkosten van het wandpaneel zelf ook rekening met de inbouwkosten en het energieverbruik van zo’n paneel in je douche.

Ja, het gebruik van een Sunshower is 100% veilig. Alle modellen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in natte ruimtes en zijn na zorgvuldige installatie volledig veilig in gebruik. Iedere Sunshower schakelt zichzelf na 10 minuten uit, waardoor het apparaat niet oververhit kan raken. Een afkoelingsprogramma schakelt dan automatisch in en zorgt er (eventueel in combinatie met inbouw ventilatiekanalen) voor dat het paneel weer op kamertemperatuur komt.

Dat ligt eraan of je een model met uitsluitend infraroodstraling, of infraroodstraling én uv-licht hebt. Heb je er eentje met alleen infrarood, dan hoef je geen brilletje op om je ogen te beschermen; we adviseren je wel om niet constant in het infrarood te kijken. Heb je een model dat ook uv-licht uitstoot? Dan moet je altijd een beschermend brilletje gebruiken.

Absoluut niet. Waar een zonnebank voornamelijk UVA-licht uitstoot, werkt Sunshower voornamelijk met UVB-licht en zo’n 10% UVA-licht. UVA-licht is het type uv-straling dat je huid rechtstreeks bruint, en UVB zorgt voor indirecte pigmentatie en de aanmaak van de vitamine D. De werking is dus compleet verschillend.

De hoeveelheid uv-licht die een Sunshower afgeeft, is te laag om echt bruin van te worden. Het geeft je hooguit een gezond kleurtje bij regelmatig gebruik.

Mensen met huidtype 1 hebben een hele lichte huid, waarbij blootstelling aan uv-licht snel nadelige gevolgen kan hebben. Hoewel een Sunshower een lage dosering uv-licht uitstoot, is hij alleen 100% veilig bevonden voor mensen met huidtype 2 of hoger. Overleg bij twijfel over je huidtype met je huisarts.

Sunshower producten zijn geschikt voor de volwassen huid, dus voor mensen van 18 jaar of ouder. Laat kinderen dan ook niet plaatsnemen onder de Sunshower; hun huid is nog niet opgewassen tegen de straling van een infraroodpaneel en zeker niet tegen de (zij het lage dosering) uv-straling.

De lampen van een Sunshower hebben natuurlijk niet een eeuwige levensduur. Wel gaan de infraroodlampen tot wel 2000 uur mee; dat staat gelijk aan 12.000 douchebeurten van 10 minuten. De uv-lampen hebben op hun beurt een levensduur van 600-800 uur; dat zijn 3600-4800 douchebeurten van 10 minuten. Als de lampen hun werking verliezen, zie je hiervan een melding op het display. We raden je dan aan om de lampen te laten vervangen.